Krkovička grilovaná v celku
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 kg vepřové krkovice v celku
- palička česneku
- koření sele na rožni
- rozmarýn trochu
- hrubě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup Krkovička grilovaná v celku
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme. Připravíme si olej s kořením nasekaným rozmarýnem.
Maso prošpikujeme oloupanými stroužky česneku a potřeme olejem.
Zabalíme do alobalu vhodného na gril a necháme klidně i dva dny uležet v lednici.
Před grilováním maso vytáhneme hodinu předem a připevníme na otáčecí grilovací jehlu. Grilujeme v uzavřeném grilu 1 hod. v alobalu.
Po odstranění alobalu necháme asi 1/2 hod připéct s občasným potíráním. Hotové necháme 10 - 15 min. odpočinout.