Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg kuřecích srdíček
4 větší cibule
4 stroužky česneku
6 stonků čerstvého tymiánu
1 litr masového vývaru
10 dkg uzeného slaniny
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu dáme škvařit do hrnce a přidáme na hrubé klínky nakrájené cibule. Po zezlátnutí cibule přidáme nasekané stroužky česneku a otrhané lístečky tymiánu. Společně necháme lehce orestovat, dokud vše krásně nezavoní.

  2. Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní tučné části a přepůlíme. Srdíčka řádně propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.

  3. Podlijeme vývarem, tak aby se srdíčka dusila. Okořeníme solí, pepřem.

  4. Dusíme do měkka cca 30 minut. K zahuštění rozmícháme lžíci hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k měkkým srdíčkům. Lehce provaříme 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!