Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg kuřecích srdíček
- 4 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 6 stonků čerstvého tymiánu
- 1 litr masového vývaru
- 10 dkg uzeného slaniny
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu dáme škvařit do hrnce a přidáme na hrubé klínky nakrájené cibule. Po zezlátnutí cibule přidáme nasekané stroužky česneku a otrhané lístečky tymiánu. Společně necháme lehce orestovat, dokud vše krásně nezavoní.
Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní tučné části a přepůlíme. Srdíčka řádně propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.
Podlijeme vývarem, tak aby se srdíčka dusila. Okořeníme solí, pepřem.
Dusíme do měkka cca 30 minut. K zahuštění rozmícháme lžíci hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k měkkým srdíčkům. Lehce provaříme 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýží.