Kuřecí karbanátky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 100 g sýru Blaťácké zlato
- 2 vejce
- 1 menší uvařená brambora
- 2 jarní cibulky
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- 1 lžíce solamylu
- strouhanka podle potřeby
- grilovací nebo jiné oblíbené koření
- sůl
- pepř
- tuk na smažení
Postup Kuřecí karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Maso a cibulku nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr a bramboru. Smícháme se všemi zbývajícími surovinami a pořádně promícháme.
Z masové směsi tvoříme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova. Podáváme s vařenými brambory nebo kaší a salátem.