Ovocný řez s mascarpone
Recepty, MoučníkySuroviny
- Podklad -těsto na bábovku:
- 30 g cukru
- 100 g hrubé mouky
- 1/3 prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 1 lžíce solamylu (nemusí být)
- 3 vejce
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce moučkového cukru nebo krystal cukr
- Ovocný dip:
- (různé druhy ovoce, podle chuti, dávam)
- 100 g jahody
- 100 g maliny
- 100 g ostružiny
- 3 lžíce cukru
Postup Ovocný řez s mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Smícháme cukr se žloutky, přidáme olej, solamyl (nemusí) a na střídačku přidáváme ušlehaný sníh z bílků s moukou a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, používám dortovou a dáme péct asi na 15 - 20 minut, při 180°C.
Mezitím si metličkou smícháme mascarpone s cukrem, kterým potíráme upečené a vychladlé těsto.
Do měnšího hrnce si dáme směs ovoce s cukrem a necháme 5 minut vařit, poté rozmixujeme do hladka a ještě dalších 5 minut vaříme (vaření ovoce není nutné), vychladlé a rozmixované ovoce lžící políváme mascarponem namazané řezy.