Ovocný řez s mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

Podklad -těsto na bábovku:
30 g cukru
100 g hrubé mouky
1/3 prášku do pečiva
2 lžíce oleje nebo másla
1 lžíce solamylu (nemusí být)
3 vejce
Krém:
250 g mascarpone
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru nebo krystal cukr
Ovocný dip:
(různé druhy ovoce, podle chuti, dávam)
100 g jahody
100 g maliny
100 g ostružiny
3 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Smícháme cukr se žloutky, přidáme olej, solamyl (nemusí) a na střídačku přidáváme ušlehaný sníh z bílků s moukou a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, používám dortovou a dáme péct asi na 15 - 20 minut, při 180°C.

  2. Mezitím si metličkou smícháme mascarpone s cukrem, kterým potíráme upečené a vychladlé těsto.

  3. Do měnšího hrnce si dáme směs ovoce s cukrem a necháme 5 minut vařit, poté rozmixujeme do hladka a ještě dalších 5 minut vaříme (vaření ovoce není nutné), vychladlé a rozmixované ovoce lžící políváme mascarponem namazané řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!