Dort dia
Recepty, ZdobeníSuroviny
- Těsto:
- 140 g hladké mouky
- 6 vajec
- 5 lžiček stévie
- 6 lžic oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- Náplň:
- 250 g polotučného jogurtu
- 500 g polotučného tvarohu
- 3 lžičky cukru pro diabetiky
- maliny
- 1 pudink vanilkový
- 300 ml studeného mléka
- Na ozdobu:
- maliny
- jahody
- hořkou čokoládu
Postup Dort dia
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si formu - na dno pečicí papír, kraje potřít olejem.
Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět šleháme na nejnižší stupeň, až se lepí na metle, přidáme po jednom žloutky a mezitím vždy lžíci oleje. Jakmile vše vyšleháme. Bokem prosejeme mouky, kakao a kypřící prášek. Pak vše smícháme a pečeme cca 25-35 minut v elektické troubě na cca 160°C.
Při pečení vyšleháme všechny suroviny (tvaroh+cukr+malinové pyré (může být i z jiného ovoce) + jogurt) bokem si ušleháme pudink v mléku za studena a pak přimícháme do krému, tento pudink krém skvěle zahustí.
Po vychladnutí korpus prořežeme, potřeme. Nahoru nasázíme ovoce a zalijeme želém, které jsem opět smíchala s trochou malinového pyré, bez žmolků, ty jsem přecedila. Po zchladnutí želé na boky natřeme rozpuštěnou hořkou čokoládu a posypeme hoblinkami. Hotovo a jdu pokračovat péct. Papa