Dort dia

Recepty, Zdobení

Suroviny

Těsto:
140 g hladké mouky
6 vajec
5 lžiček stévie
6 lžic oleje
1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
250 g polotučného jogurtu
500 g polotučného tvarohu
3 lžičky cukru pro diabetiky
maliny
1 pudink vanilkový
300 ml studeného mléka
Na ozdobu:
maliny
jahody
hořkou čokoládu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si formu - na dno pečicí papír, kraje potřít olejem.

  2. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět šleháme na nejnižší stupeň, až se lepí na metle, přidáme po jednom žloutky a mezitím vždy lžíci oleje. Jakmile vše vyšleháme. Bokem prosejeme mouky, kakao a kypřící prášek. Pak vše smícháme a pečeme cca 25-35 minut v elektické troubě na cca 160°C.

  3. Při pečení vyšleháme všechny suroviny (tvaroh+cukr+malinové pyré (může být i z jiného ovoce) + jogurt) bokem si ušleháme pudink v mléku za studena a pak přimícháme do krému, tento pudink krém skvěle zahustí.

  4. Po vychladnutí korpus prořežeme, potřeme. Nahoru nasázíme ovoce a zalijeme želém, které jsem opět smíchala s trochou malinového pyré, bez žmolků, ty jsem přecedila. Po zchladnutí želé na boky natřeme rozpuštěnou hořkou čokoládu a posypeme hoblinkami. Hotovo a jdu pokračovat péct. Papa


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!