Špaldové blondies
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g másla
- 100 g bílé čokolády
- 180 g třtinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 55 g hladké špaldové mouky
- špetka soli
Postup Špaldové blondies
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme troubu na 160 stupňů.
Ve vodní lázni roztopíme máslo a čokoládu a mícháme do hladka. Poté přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a opět mí cháme do hladší hmoty (resp. do rozpuštění cukru). Odstavíme a necháme mírně zchladnout.
V jiné míse smícháme sůl s moukou.
Do mírně zchladlé čokoládové směsi přimícháme po jednom vejce a poté do směsi přisypeme mouku se solí.
Po řádném vymíchání nalijeme hmotu do menšího pekáčku s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 40 min.
Po zchladnutí podáváme buď samotné či s přelivem z kyselého ovoce anebo se zmrzlinou, ale jelikož už sám o sobě je dezertík sladký, moc bych to nepřeháněla.