Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- asi 500 g kachních jater
- hrnek a půl rýže
- asi 80 g morku
- 2 dcl červeného vína
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- dábelské koření
- rozmarýn
- bobkový list
- nové koření
Postup Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu kde budeme vařit rýži, si rozpálíme trochu oleje a lžičku másla. Přidáme pokrájený morek a rozpustíme. Pak přidáme rýži, osolíme, opepříme a restujeme. Po chvíli podlijeme vývarem a vaříme doměkka.
Vedle do kastrolu dáme olej, orestujeme cibuli, pak česnek a pokrájená játra, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a ďábelským kořením. Přihodíme větvičku rozmarýnu, bobkový list a nové koření. Podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem.
Troubu si rozpálíme na 220 °C a dáme péct papriku pokapanou olejem. Pečeme do zlatavé barvy.
Po uvaření rýže k ní přidáme hotová játra a promícháme. Nakonec zdobíme pokrájenou a slupky zbavenou pečenou papriku.