Játrové portobello

Recepty, Houby

Suroviny

2 steakové žampiony portobello
200 g drůbežích jater
1 cibule - malá
1 stroužek česneku
olej
tymián
sůl
pepř mletý
1 lžička sojové omáčky
cca 2 lžíce strouhanky - čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, vše dochutíme česnekem, pepřem, tymiánem, solí a sojovou omáčkou. Pak odstavíme a necháme zchladnout.

  2. Do zchladlé směsi vmícháme vejce a dle potřeby přidáme strouhanku, z ne zcela tvrdého rohlíku nebo toustového chleba.

  3. Klobouky steakových žampionů, ze kterých jsme opatrně odstranili nohy a dali je do směsi, naplníme připravenou játrovou náplní, vložíme do máslem nebo olejem vytřené zapékací mísy, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, opečeným toustem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!