Játrové portobello
Recepty, HoubySuroviny
- 2 steakové žampiony portobello
- 200 g drůbežích jater
- 1 cibule - malá
- 1 stroužek česneku
- olej
- tymián
- sůl
- pepř mletý
- 1 lžička sojové omáčky
- cca 2 lžíce strouhanky - čerstvé
Postup Játrové portobello
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, vše dochutíme česnekem, pepřem, tymiánem, solí a sojovou omáčkou. Pak odstavíme a necháme zchladnout.
Do zchladlé směsi vmícháme vejce a dle potřeby přidáme strouhanku, z ne zcela tvrdého rohlíku nebo toustového chleba.
Klobouky steakových žampionů, ze kterých jsme opatrně odstranili nohy a dali je do směsi, naplníme připravenou játrovou náplní, vložíme do máslem nebo olejem vytřené zapékací mísy, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, opečeným toustem...