Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 kg hovězí oháňka
- 2 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1/4 celer
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 ks vejce
- 4 lžíce pšeničná krupice
- plnotučné mléko
- 6 kuliček nově koření
- 10 kuliček celý pepř
- 3 l voda
- sádlo
- sůl
- petržel
Postup Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.
Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.
Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám).
Poté do polévky vložím zeleninu a vařím dalších 20 minut. Pak polévku scedím a scezenou polévku přivedu k varu.
Z vejce krupice a mléka a špetky soli vymíchám středně tuhou hmotu a pomocí lžičky z ní vytvářím nočky a vkládám do vroucí polévky.
Pak vložím do polévky mrkev a kousky masa z oháňky. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.