Fenyklovo-mrkvová polévka se smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší fenykl
4 mrkve
2 lžíce olivového oleje
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
3 hřebíčky
půl lžičky fenyklových semínek
750 ml drůbežího vývaru
50 ml smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl i mrkev očistíme, nakrájíme fenykl na proužky, mrkev na nudličky. Semínka fenyklu rozdrtíme v hmoždíři, ostatní koření ponecháme celé. Rozehřejeme wok nebo hlubokou pánev (hrnec), přidáme olej a necháme rozvonět koření. Přidáme fenykl a restujeme asi 10 minut, pak přidáme mrkev a ještě 2 minuty restujeme.

  2. Osolíme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme do změknutí. Vyndáme kuličky koření, polévku rozmixujeme do konzistence krému a zjemníme 50 ml smetany. Ihned podáváme samotnou nebo s krutony a ozdobíme natí fenyklu nebo petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!