Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1,5 kg hovězího pajšlu (obsahoval játra, plíce, srdce, ledvinka, jazyk - v malých kouscích - dle informace řezníka)
- 1 bílá cibule
- 1 červená cibule (OLOUPANÉ)
- 1 lžička koření Divočina (Vitana)
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- Špetka tymiánu
- špetka rozmarýnu
- Na francouzské máslo:
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- případně bylinky (koření)
Postup Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Pajšl důkladně, ale opravdu důkladně propláchneme, omyjeme. Vložíme do pomalého hrnce. Okořeníme, přidáme celé oloupané cibule a zalijeme 1 l vody. Pomalíme 7 hodin na I. stupni.
Mezitím si uděláme francouzské máslo, rozetřeme změklé máslo do pěny a smícháme s moukou. Lze podle chuti i přidat nějaké koření (oregano, paprika, rozmarýn). V alobalu dáme ztuhnout do ledničky.
Poté maso vyndáme, vývar přecedíme do jiného kastrolu. Cibule v našem případě sní manžel, má je rád. Do vývaru dáme asi 5 cm másla a provaříme cca 15 minut.
Pajšl nakrájíme, blány, uvolněnou kůži odstraníme. Vrátíme do omáčky a necháme prohřát. Můžeme zjemnit smetanou. Příloha: karlovarské knedlíky (lze ale rýže nebo těstoviny).