Domácí fettuccine v rajčatové omáčce

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 vejce
asi 100 g polohrubé mouky
olej
rajčatový protlak (čerstvá oloupaná rajčata), v nejhorším kečup
150 g mletého masa
chilli paprička (postačí i chilli v tubě)
cibule nebo šalotka
česnek
sůl
pepř
bazalka (nemusí být)
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a část mouky dáme do mixéru, nebo můžeme vypracovat ručně v míse. Postupně začneme přidávat zbytek mouky po částech. Těsto nesmí být lepkavé, ale také se nesmí drolit.

  2. Na pomoučeném vále ho ještě trochu propracujeme rukama. Vložíme ho do strojku na těstoviny (nebo vyválíme pomocí válečku hodně tenkou placku). Vyválené těsto pomoučíme a složíme v tzv. harmoniku (nemělo by se lepit) a rozkrájíme na asi půl centimetru široké proužky.

  3. Vaříme asi 5 minut v osolené vodě se lžicí oleje.

  4. Na pánev s olejem dáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a po chvilce i mleté maso. Když je maso opečené přidáme chili papričku (chili) a rajčatový protlak (nakrájená rajčata bez šlupky, kečup).

  5. Chvilku podusíme/povaříme. Těsně před dokončením přidáme najemno nasekaných pár lístků bazalky. A naběračku vody z těstovin. Uvařené těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou z mletého masa. Před podáváním posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!