Domácí bio langoše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g bio hladké mouky (pšeničná, špaldová)
- ovšem jen ta, která dobře kyne
1 bio bílý jogurt (150 g)
1 lžíce bio olivového oleje
1 lžička cukru
špetka soli
1 balení čerstvého droždí
160 ml vlažné vody
olej, tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do misky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 160 ml vlažné vody. Zamícháme a necháme cca 10 minut vykynout.

  2. Do zadělávací mísy dáme mouku, olej, jogurt, sůl a poté vzešlý kvásek a umícháme těsto. Když je těsto vymíchané dohladka, dáme přes mísu potravinovou folii a necháme 10 minut kynout.

  3. Připravíme talíře nebo větší prkénko, nebo silikonový vál, nebo nějaké plastové krabice. Dno lehce vymažeme olejem.

  4. Poté těsto vyndáme, rozdělíme na cca 6 bochánků, dáme na naolejovanou plochu, přetáhneme přes ně potravinovou folii a necháme dalších cca 30 minut kynout.

  5. Cca 7 minut před vykynutím těsta rozpálíme v pánvi olej.

  6. Vykynuté bochánky lehce pomažeme olejem, aby se nelepily a roztáhneme je do placek, na požadovanou velikost. Vkládáme je do rozpáleného oleje a usmažíme z obou stran.

  7. Na hotové langoše si dá každý to, co mu chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!