Domácí bio langoše
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g bio hladké mouky (pšeničná, špaldová)
- - ovšem jen ta, která dobře kyne
- 1 bio bílý jogurt (150 g)
- 1 lžíce bio olivového oleje
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- 1 balení čerstvého droždí
- 160 ml vlažné vody
- olej, tuk na smažení
Postup Domácí bio langoše
Postup přípravy receptu
-
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 160 ml vlažné vody. Zamícháme a necháme cca 10 minut vykynout.
Do zadělávací mísy dáme mouku, olej, jogurt, sůl a poté vzešlý kvásek a umícháme těsto. Když je těsto vymíchané dohladka, dáme přes mísu potravinovou folii a necháme 10 minut kynout.
Připravíme talíře nebo větší prkénko, nebo silikonový vál, nebo nějaké plastové krabice. Dno lehce vymažeme olejem.
Poté těsto vyndáme, rozdělíme na cca 6 bochánků, dáme na naolejovanou plochu, přetáhneme přes ně potravinovou folii a necháme dalších cca 30 minut kynout.
Cca 7 minut před vykynutím těsta rozpálíme v pánvi olej.
Vykynuté bochánky lehce pomažeme olejem, aby se nelepily a roztáhneme je do placek, na požadovanou velikost. Vkládáme je do rozpáleného oleje a usmažíme z obou stran.
Na hotové langoše si dá každý to, co mu chutná.