Brabci ze „Šlajfu“

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřová plec
20 dkg vepřový bok
1 ks cibule (velká)
4 ks stroužek česneku
2 špetky tymián
2 špetky mleté nové koření
1 lžička červená paprika
kmín
sádlo
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na větší kostky okořením a osolím řádně vše do masa vetřu.

  2. Do pekáčku dám sádlo, podliji horkou vodou, aby se sádlo rozteklo.

  3. Posypu polovinou cibule nahrubo nakrájenou a na plátky nakrájenými dvěma stroužky česneku.

  4. Vložím maso do pekáčku na cibuli a zasypu zbytkem cibule a česneku.

  5. Podliji vodou tak, aby bylo maso do ¾ ponořené.

  6. Přikryji poklicí, pekáčem nebo alobalem a vložím do trouby vyhřáté na 120°C. Ponechám maso v troubě bez kontroly 2 hodiny.

  7. Poté maso odkryji lopatkou odspoda opatrně promíchám a doliji vodu.

  8. Pak zvýším teplotu na 250°C a maso dopeču do červena na křupavou kůrku cca 20 minut. Vyndám z trouby a podávám s knedlíkem a se zelím nebo s chlebem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!