Brabci ze „Šlajfu“
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřová plec
- 20 dkg vepřový bok
- 1 ks cibule (velká)
- 4 ks stroužek česneku
- 2 špetky tymián
- 2 špetky mleté nové koření
- 1 lžička červená paprika
- kmín
- sádlo
- sůl
- voda
Postup Brabci ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájím na větší kostky okořením a osolím řádně vše do masa vetřu.
Do pekáčku dám sádlo, podliji horkou vodou, aby se sádlo rozteklo.
Posypu polovinou cibule nahrubo nakrájenou a na plátky nakrájenými dvěma stroužky česneku.
Vložím maso do pekáčku na cibuli a zasypu zbytkem cibule a česneku.
Podliji vodou tak, aby bylo maso do ¾ ponořené.
Přikryji poklicí, pekáčem nebo alobalem a vložím do trouby vyhřáté na 120°C. Ponechám maso v troubě bez kontroly 2 hodiny.
Poté maso odkryji lopatkou odspoda opatrně promíchám a doliji vodu.
Pak zvýším teplotu na 250°C a maso dopeču do červena na křupavou kůrku cca 20 minut. Vyndám z trouby a podávám s knedlíkem a se zelím nebo s chlebem a okurkou.