Krkovičkovy klobásky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 kg vepřového bůčku
- 1 kg libového hovězího
- 100 g soli
- 5-6 stroužků utřeného česneku
- 1 dkg mletého pepře
- ½ dkg mletého kmínu
- 3 g pragandy
- 3 g práškového cukru
- 1 KL muškátového oříšku
- sladká a pálivá paprika nebo i chilli papričky
Postup Krkovičkovy klobásky
Postup přípravy receptu
-
Bůček bez kosti a bez kůže nakrájíme na méně než 1 cm kostičky a promícháme s dopředu namíchanou směsí koření, zatížíme a necháme v lednici cca 4-5 dní uležet.
Když je maso řádně naložené, umeleme 2x na jemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca ½ litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu).
Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček, plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne a udíme cca 4-5 hodin.