Pruhovaný dort z bílé a tmavé čokolády
Recepty, MoučníkySuroviny
- 180 g polohrubé mouky
- 70 g cukr moučka
- 130 ml mléka
- 1 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 lžíce oleje
- lžička rumu
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce instantní kávy - nemusí být
- 1/2 prášku do pečiva
- tuk na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
- krém:
- 240 ml vody
- 100 g cukr
- vanilkový cukr
- 400 g sušeného mléka
- 250 g másla
- 1 bílá čokoláda
- 1 hořká kvalitní čokoláda
- 250 ml šlehačky (nebo rostlinná šlehačka)
- 1 ztužovač
Postup Pruhovaný dort z bílé a tmavé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto zamícháme metličkou a dáme péct do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme asi 15-20 minut.
Na krém do teplé vody dáme rozpustit cukr. Do zchladlé vody zamícháme sušené mléko a po kouscích máslo. Vyšleháme do krému.
Rozdělíme na dvě části a do každé přimícháme jinou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Opět vyšleháme a dáme vychladit.
Na korpus mažeme bílý krém, necháme chvíli ztuhnout a na to tmavý krém. Nahoru ušleháme šlehačku a ozdobíme.