Pečené brambory se dvěma dipy
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 10 brambor (středních, stejně velkých)
- olej
- rozmarýn
- tymián
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- pár kapek citronové šťávy
- pepř
- grilovací koření
- mořská sůl (hrubá)
- Brynzový dip:
- 100 g brynzy
- 4 lžíce jogurtu
- 1 lžíce majonézy
- šalotka
- sůl
- pepř
- 3 lístky bazalky
- Bylinkový dip:
- kelímek zakysané smetany
- lžíce olivového oleje
- svazek pažitky
- petrželka
- čerstvý tymián (podle chuti)
- sůl
- pepř
- lžička sladké chilli omáčky
Postup Pečené brambory se dvěma dipy
Postup přípravy receptu
-
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.
Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme. Potíráme i během pečení. Pečeme cca 35 minut, zpočátku přikryté alobalem, před koncem dopékáme odkryté.
Dipy smícháme a podáváme k pečeným bramborům.