Bylinkové mleté na zelenině

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa (nejlépe mix)
2 rajčata
2 bílé papriky
kousek pórku (cca 10 cm bílé části)
1/2 cibule
2 stroužky česneku
bylinky:
bazalka
petrželka
saturejka
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s rozsekanými bylinkami, osolíme, opepříme dle chuti a necháme odležet.

  2. Mezitím si nasekáme cibuli a česnek nadrobno a rozvoníme na tuku v kastrole.

  3. Přidáme maso, opečeme, podlijeme troškou vody, dusíme. Maso ale zpočátku oddělujeme vařečkou, aby se nespeklo, ale zůstalo v kouscích.

  4. Po 15 minutách přidáme papriku a pórek nakrájené na kousky, dusíme dalších 5 minut.

  5. Pak přidáme nakrájená rajčata a dodusíme asi také 5 minut. Vypneme, dochutíme a necháme odpočinout. Já podávala bez přílohy, umím si představit pečivo nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!