Bylinkové mleté na zelenině
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa (nejlépe mix)
- 2 rajčata
- 2 bílé papriky
- kousek pórku (cca 10 cm bílé části)
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- bylinky:
- bazalka
- petrželka
- saturejka
- sůl
- pepř dle chuti
Postup Bylinkové mleté na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s rozsekanými bylinkami, osolíme, opepříme dle chuti a necháme odležet.
Mezitím si nasekáme cibuli a česnek nadrobno a rozvoníme na tuku v kastrole.
Přidáme maso, opečeme, podlijeme troškou vody, dusíme. Maso ale zpočátku oddělujeme vařečkou, aby se nespeklo, ale zůstalo v kouscích.
Po 15 minutách přidáme papriku a pórek nakrájené na kousky, dusíme dalších 5 minut.
Pak přidáme nakrájená rajčata a dodusíme asi také 5 minut. Vypneme, dochutíme a necháme odpočinout. Já podávala bez přílohy, umím si představit pečivo nebo brambory.