Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí zadní čtvrtky
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
- 1 velký batát nebo 2 menší
- 1 velká mrkev
- 2 jarní cibulky
- 2 červené cibule
- 50 g sušených brusinek
- 50 g sušených meruněk
- 50 g mandlí
- olivový olej
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
Postup Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jarní cibulky nakrájíme také na kolečka a cibule na čtvrtkolečka. Pekáček vymažeme olejem a nasypeme do něj připravenou zeleninu. Meruňky rozkrájíme na větší nudličky a spolu s brusinkami je v cedníku propláchneme horkou vodou a přidáme je k zelenině. Nakonec vmícháme oloupané mandle. Vše pocákáme olejem, osolíme a opepříme.
Stehýnka osolíme, posypeme paprikou a potřeme olejem. Položíme je nahoru na zeleninu a přidáme asi dvě snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 220°C zakryté asi 45 minut, pak alobal odstraníme, maso polijeme vypečenou šťávou a necháme odkryté dopéci asi 15-20 minut, až se na mase udělá křupavá kůrčička. Na talíř nandáme pečenou zeleninovou směs a nahoru položíme stehna. Jiná příloha už není potřeba.