Kuře s cizrnou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
hladká mouka na obalení kuřete
50 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
2 cibule
8 rajčat (lze i sekaná z plechovky)
1 plechovka cizrny
150 ml bílého vina
1 špetka soli
1 špetka černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolte a obalte v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a stehna na něm orestujte do zlatova. Vyjměte je ven a dejte stranou.

  2. Do téhož kastrolu dejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte do zlatova. Přidejte nakrájená rajčata a slitou cizrnu a chvíli restujte. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.

  3. Pak vraťte zpátky kuře, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste 40 minut. Dále vařte ještě dalších 20 minut bez pokličky, aby se vydusila přebytečná šťáva z rajčat.

  4. U nás podáváme pouze kuře s cizrnou, ale je možno uvařit nějakou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!