Nadýchaná kefírová buchta s marmeládou a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky (hrnek
- 1,5 hrnku krystalového cukru
- 1x vanilkový cukr
- 2 vejce
- 2 hrnky kefíru
- 3/4 hrnku rostlinný olej
- kůra z pořádně omytého citronu
- 1x kypřící prášek do pečiva
- meruňková marmeláda (i jiná)
- Drobenka:
- hrubá mouka
- máslo
- mletý cukr
- mletá skořice dle chuti (kdo nemá rád, nemusí ji tam dávat vůbec)
Postup Nadýchaná kefírová buchta s marmeládou a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny mokré přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme kypřicí prášek do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (výška těsta tak 3-4 cm) a povrch pokapeme marmeládou - ideální je meruňková, ale může být i jiná nebo jako já - směs dvou chuťově sladěných marmelád). Marmeládou nešetřete. A nakonec těsto zasypejte připravenou drobenkou., které nemusí být mnoho.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vložte do ní formu a pečte 20–25 minut, až okraje zrůžoví. Udělejte zkoušku špejlí a pokud se těsto nelepí, je hotovo..