Srnčí kýta na smetaně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

srnčí kýta
100 g másla
1 PL koření divočina
200 g uzené slaniny (špeku)
2 balíčky mražené zeleninové směsi pod svíčkovou
bobkový list (6)
nové koření (10)
celý pepř (10)
2 smetany ke šlehání
hladká mouka
sůl
cukr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření divočina. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.

  2. Druhý den prošpikujeme slaninou, osolíme.

  3. Do pekáče dáme zeleninu, koření, kýtu.

  4. Podlijeme vodou, dáme do trouby péct na střední teplotu cca na 3 hodinky - peču zakryté alobalem, nevysychá.

  5. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a necháme v teple.

  6. Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme do většiho hrnce, rozmixujeme, příp. i propasírujeme.

  7. Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby můžeme zahustit hl. moukou rozmíchanou ve studené vodě.

  8. Dochutím solí, cukrem, citr. šťávou-

  9. Podáváme s knedlíčkem dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!