Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g čerstvých jahod
200 g pomazánkového másla bez příchuti
75 g zahuštěná slazená smetana Jesenka v tubě
1 sáček vanilkového cukru
(podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem nebo medem)

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme.

  2. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8 hodin do mrazáku.

  3. Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku.

  4. Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!