Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g čerstvých jahod
- 200 g pomazánkového másla bez příchuti
- 75 g zahuštěná slazená smetana Jesenka v tubě
- 1 sáček vanilkového cukru
- (podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem nebo medem)
Postup Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme.
Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8 hodin do mrazáku.
Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku.
Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.