Uzbecký pilaf s cizrnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g rýže
- 300 g kuřecího masa
- 1 plechovka cizrny
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- zelený pórek
- 1 ks červené papriky
- nadrobno nasekaná pažitka
- olivový olej
- tymián
- bobkový list
- černé koření
- nové koření
- sůl a pepř
Postup Uzbecký pilaf s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zesklovatím cibuli.
Přidám nakrájené kuřecí maso a opražím je.
Přidám na proužky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou červenou papriku. A krátce podusím.
Přidám rýži a opět krátce opražím.
Podliji vodou a přidám koření. Přiklopím a dusím doměkka. Krátce před koncem přidám pórek a vše dusím, dokud není rýže měkká.
Na závěr dle chuti osolím a opepřím.