Hráškovo - ředkvičkové pyré

Recepty, Pomazánky

Suroviny

125 g vyloupaného zeleného hrášku
80 g očištěných ředkviček (asi 8 středních kousků)
2 plátky sýru Gerlach
2 plátky sýru Kriváň (Kaufland)
limetková šťáva
citronový pepř
česnekové koření s bylinkami
sůl
máta
bazalka
1 Kl rostlinného oleje
stroužek česneku
chléb
tuk na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek, ředkvičky nasekáme v mixéru na co nejjemnější kašičku. Přidáme koření a na jemno posekané bylinky, pokapeme olejem, zakápneme limetkou a pečlivě promícháme.

  2. Sýr nakrájíme na co nejjemnější kousky, nebo můžeme i nastrouhat. Smícháme a ještě dochutíme dle sebe. Necháme odpočinout. Na pánvi lehce osmahneme plátky chleba, potřeme česnekem a navrstvíme pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!