Hráškovo - ředkvičkové pyré
Recepty, PomazánkySuroviny
- 125 g vyloupaného zeleného hrášku
- 80 g očištěných ředkviček (asi 8 středních kousků)
- 2 plátky sýru Gerlach
- 2 plátky sýru Kriváň (Kaufland)
- limetková šťáva
- citronový pepř
- česnekové koření s bylinkami
- sůl
- máta
- bazalka
- 1 Kl rostlinného oleje
- stroužek česneku
- chléb
- tuk na pánev
Postup Hráškovo - ředkvičkové pyré
Postup přípravy receptu
-
Hrášek, ředkvičky nasekáme v mixéru na co nejjemnější kašičku. Přidáme koření a na jemno posekané bylinky, pokapeme olejem, zakápneme limetkou a pečlivě promícháme.
Sýr nakrájíme na co nejjemnější kousky, nebo můžeme i nastrouhat. Smícháme a ještě dochutíme dle sebe. Necháme odpočinout. Na pánvi lehce osmahneme plátky chleba, potřeme česnekem a navrstvíme pyré.