Hráškovo mátová pomazánka

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g cottage
hrst vyloupaného čerstvého hrášku
1 PL olivového oleje
několik drobných lístků máty
kúra z poloviny citronu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíčku přivedeme vodu k varu, vhodíme hrášek (trochu si necháme na ozdobení), povaříme dvě tři minutky, slijeme a prolijeme ledovou vodou. Dáme do misky, přidáme olej a nadrobno nasekané dva lístky máty (zbytek si opět necháme na ozdobu), nahrubo rozšťoucháme - nechceme úplně na kaši (můžeme použít i tyčový mixér, ale opravdu jen pár pulsů). Necháme vychladit.

  2. Vychlazenou směs smícháme se sýrem cottage, ideálně vidličkou, abychom část kuliček cottage rozetřeli, ochutíme solí a citronovou kúrou.

  3. Mažeme na pečivo dle chuti, dozdobíme čerstvými kuličkami hrášku a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!