Coleslaw v light verzi

Recepty, Saláty

Suroviny

1 střední hlávka zelí
2 mrkve
1 cibule
1 bílý jogurt
pepř
sůl
kopr
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, přendáme do mísy, posolíme a pěstí pomačkáme (krásně změkne a zjemní).

  2. Přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev, na proužky pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a přimícháme jeden kelímek bílého jogurtu. Kdo si nehlídá linii, může vmíchat pro lepší chuť ještě majonézu.

  3. Nakonec přidáme několik snítek čerstvého kopru, který není nutný, ale celý salát krásně provoní.

  4. Dáme do ledničky vychladit a podáváme k masu nebo s čerstvým celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!