Červený Coleslaw s řízky na jižanský způsob
Recepty, SalátySuroviny
- malá hlávka červeného zelí
- 2 mrkve
- 1 cibule
- kousek celeru
- 100 g majonézy
- 100 g jogurtu (měla jsem farmářský)
- 2 lžíce oleje
- 1-2 lžíce vinného octu
- cukr
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- ----
- 2 kuřecí prsa (měla jsem velké od farmářů)
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- kajenský pepř
- mletý pepř
- 200 ml podmáslí nebo kefíru
- Na obalení:
- hladká mouka
- mletá paprika
- sezamové semínko (nemusí být)
- špetka kajenského pepře
- olej na smažení
Postup Červený Coleslaw s řízky na jižanský způsob
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme na tenké proužky, cibuli nadrobno a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo. Do větší mísy připravíme zálivku z majonézy, jogurtu, octu, cukru a pepře. Zelí osolíme, zakápneme olejem a promačkáme. Po chvíli smícháme se zálivkou a necháme uležet.
Prsa nakrájíme na tenčí plátky a osolíme. Dáme je do mísy a přidáme všechno koření a po zamíchání přidáme podmáslí. Vše promícháme a necháme minimálně dvě hodiny uležet. Poté smícháme mouku s paprikou a pepřem. Řízky obalíme v mouce a smažíme dozlatova. Podáváme se salátem.