Červený Coleslaw s řízky na jižanský způsob

Recepty, Saláty

Suroviny

malá hlávka červeného zelí
2 mrkve
1 cibule
kousek celeru
100 g majonézy
100 g jogurtu (měla jsem farmářský)
2 lžíce oleje
1-2 lžíce vinného octu
cukr
sůl
čerstvě mletý pepř
----
2 kuřecí prsa (měla jsem velké od farmářů)
1 lžíce sladké papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušeného tymiánu
kajenský pepř
mletý pepř
200 ml podmáslí nebo kefíru
Na obalení:
hladká mouka
mletá paprika
sezamové semínko (nemusí být)
špetka kajenského pepře
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na tenké proužky, cibuli nadrobno a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo. Do větší mísy připravíme zálivku z majonézy, jogurtu, octu, cukru a pepře. Zelí osolíme, zakápneme olejem a promačkáme. Po chvíli smícháme se zálivkou a necháme uležet.

  2. Prsa nakrájíme na tenčí plátky a osolíme. Dáme je do mísy a přidáme všechno koření a po zamíchání přidáme podmáslí. Vše promícháme a necháme minimálně dvě hodiny uležet. Poté smícháme mouku s paprikou a pepřem. Řízky obalíme v mouce a smažíme dozlatova. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!