Červený dort s krémem a ovocem
Recepty, DortySuroviny
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru moučka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička červeného potravinářského barviva
- Na krém:
- 150 g mascarpone
- 150 g zakysané smetany
- kapka vanilkového extraktu
- moučkový cukr podle chuti
- Na ozdobu:
- jahody
- borůvky
- 3 čtverečky milka čokolády
- máta na ozdobu
Postup Červený dort s krémem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukry, červené barvivo a mléko smícháme dohromady, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme do dortové formy, kterou máme vystlanou pečícím papírem.
Dáme péct do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi 20 min. Upečené vyzkoušíme špejlí, zda se už nelepí. Korpus podélně přepůlíme a necháme zcela vychladnout.
Mascarpone, smetanu a cukry vyšleháme na jemný krém. Následně jím potíráme střed dortu asi půl centimetrovou vrstvou. Na krém rozmístíme borůvky a přiklopíme druhou částí korpusu. Celý dort potřeme krémem, ozdobíme jahodami a postrouháme čokoládou. Na závěr dozdobíme mátou a dáme do lednice vychladit.