Burrito s mletým masem a červenými fazolemi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

550 g mletého hovězího masa
450 g konzervovaných červených fazolí
150 g rajčatové omáčky (pasírovaných rajčat)
100 g strouhaného Čedaru
6 tortill
1,5 stroužku česneku
chilli pasta (podle chuti)
oregano (podle chuti)
mletý kmín (podle chuti)
sůl (podle chuti)
pepř (podle chuti)
2 PL olivového oleje
Chilli pasta:
4 PL rostlinného oleje
2 Pl nastrouhaného zázvoru
1 menší cibule
6 stroužků česneku
hrnek nakrájených chilli papriček
1 KL třtinového cukru
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a orestujeme hovězí maso. Vařečkou směs oddělujeme od sebe a mícháme. Jakmile je maso osmažené, zalijeme ho rajčatovou omáčkou.

  2. Omáčce dodáme trochu pikantní chuti díky chilli pastě. Směs dusíme asi 10 minut. Mezitím nastrouháme sýr, oloupeme česnek a fazole scedíme z nálevu.

  3. Směs ochutíme lisovaným česnekem, podle chuti přidáme oregano, kmín, pepř a sůl. Do omáčky vmícháme sýr a fazole. Ještě krátce povaříme, aby se sýr rozpustil.

  4. Hotovou směs necháme CHVÍLI vychladnout. Tortilly naplníme směsí, zabalíme a hned podáváme, dokud je pokrm teplý.

  5. Chilli pasta (postup): Rozpálíme olej, na něj dáme restovat nahrubo nakrájený zázvor, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a nahrubo nakrájený česnek, dále přidáme chilli (bez semínek a dužiny), pomalu restujeme, přidáme cukr, osolíme, necháme zkaramelizovat, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!