Burrito s mletým masem a červenými fazolemi
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 550 g mletého hovězího masa
- 450 g konzervovaných červených fazolí
- 150 g rajčatové omáčky (pasírovaných rajčat)
- 100 g strouhaného Čedaru
- 6 tortill
- 1,5 stroužku česneku
- chilli pasta (podle chuti)
- oregano (podle chuti)
- mletý kmín (podle chuti)
- sůl (podle chuti)
- pepř (podle chuti)
- 2 PL olivového oleje
- Chilli pasta:
- 4 PL rostlinného oleje
- 2 Pl nastrouhaného zázvoru
- 1 menší cibule
- 6 stroužků česneku
- hrnek nakrájených chilli papriček
- 1 KL třtinového cukru
- sůl
- voda
Postup Burrito s mletým masem a červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálenou pánev nalijeme olej a orestujeme hovězí maso. Vařečkou směs oddělujeme od sebe a mícháme. Jakmile je maso osmažené, zalijeme ho rajčatovou omáčkou.
Omáčce dodáme trochu pikantní chuti díky chilli pastě. Směs dusíme asi 10 minut. Mezitím nastrouháme sýr, oloupeme česnek a fazole scedíme z nálevu.
Směs ochutíme lisovaným česnekem, podle chuti přidáme oregano, kmín, pepř a sůl. Do omáčky vmícháme sýr a fazole. Ještě krátce povaříme, aby se sýr rozpustil.
Hotovou směs necháme CHVÍLI vychladnout. Tortilly naplníme směsí, zabalíme a hned podáváme, dokud je pokrm teplý.
Chilli pasta (postup): Rozpálíme olej, na něj dáme restovat nahrubo nakrájený zázvor, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a nahrubo nakrájený česnek, dále přidáme chilli (bez semínek a dužiny), pomalu restujeme, přidáme cukr, osolíme, necháme zkaramelizovat, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.