Burrito s mletým masem a mexická rýže

Recepty, Mleté maso

Suroviny

burito:
1/2 kg hovězího mletého masa
1 malá cibule
malá plechovka rajčatového protlaku
kmín mletý
sůl
pepř
tortilly
salát
sýr
zakysaná smetana
ryže:
1 hrnek rýže
1/2 malé plechovky rajčatového protlaku
2 hrnky zeleninového vývaru
česnek
sůl
kdo chce malá cibulka (ja delala bez)

Postup přípravy receptu

  1. Kdo dělá s cibulí, tak orestuje cibuli, přidáme rýži a smažíme do zhnědnutí. Poté česnek, prosmažíme společně a přidáme rajčatový protlak. Zalijeme 2 hrnky vody, osolíme a až voda zabublá, zakryjeme pokličkou, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.

  2. Voda se sama odpaří, až zbude jen rýže. Do pánvičky dáme smažit cibulku, přidáme mleté maso a smažíme dokud se nevypaří všechna šťáva, přidáme protlak, sůl, pepř, mletý kmín a opět smažíme dokud se nevypaří šťáva.

  3. Touto směsí naplníme tortillu a zdobíme salátem, sýrem, zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!