Kalamáry marinované a odlehčený salát Coleslaw (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 g kalamárů - tuby
- 100 ml olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- mletý pepř
- sůl
- hrst krájené zelené petrželky
- slunečnicový olej
- Salát:
- malá hlávka zelí
- 4 mrkve
- sůl
- pepř
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g zakysané smetany(pozor na škrob!)
- lžíce citronové šťávy
- kokosový cukr dle chuti
Postup Kalamáry marinované a odlehčený salát Coleslaw (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Tuby opláchnu, nakrájím a naložím do marinády.
Marináda na kalamáry: do 100 ml olivového oleje rozmačkám 5 stroužků česneku, přidám podle chuti mletý pepř, sůl, hrst krájené zelené petrželky. Smíchám. Do toho dám marinovat 500 g kalamárů - tuby na 20 minut.
Kalamáry postupně restujeme na pánvi s olejem do měkka.
Coleslaw: Malou hlávku zelí nakrájím na jemno, osolím a v míse pomačkám kvedlačkou, až pustí šťávu. Přidám 4 nastrouhané mrkve, opepřím, přidám zakysanku, jogurt. Dochutím citronovou šťávou a kokosovým cukrem.