Vepřová panenka s fazolkami na kari a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 velká vepřová panenka (600 g)
sůl
pepř
kari koření
hladká mouka
1 cibule
asi 3 stroužky česneku
200 g fazolových lusků
olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky vhodíme do vařící vody a povaříme skoro doměkka. Scedíme a odložíme.

  2. Maso nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa rychle osmahneme z obou stran. Vyndáme je z pánve a do vypečeného tuku vhodíme nakrájenou cibuli. Restujeme, až cibule zesklovatí, pak k ní vrátíme maso, přidáme utřený česnek a kari koření (použijeme nejvýše jednu rovnou lžičku). Promícháme a rychle zalijeme šálkem vody, aby koření nezhořklo. Krátce podusíme, až maso změkne a vytvoří se lehce zahoustlá šťáva.

  3. K masu přidáme připravené fazolky, prohřejeme a vypneme. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!