Šumajstr podle mojí maminky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg uzených kostí (masa)
2 hrnky krup číslo 7
2 hrnky fazolí
pepř
sůl
1-2 pl sádla
(2 stroužky česneku)

Postup přípravy receptu

  1. Uzené kosti si uvaříme do měka, maso obereme, nakrájíme a dáme do mísy.

  2. Uvaříme si i fazole, den předem namočené ve vodě. Uvařené přidáme k masu.

  3. Kroupy řádně opereme, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme.

  4. Vodu slejeme a kroupy přidáme k masu a fazolím, ještě přidáme sádlo a promícháme.

  5. Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat utřený česnek. Jíme jen tak, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!