Bábovka s houbami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mělněného drůbežího masa
5 rohlíků
mléko
2 vejce
nať z lahůdkové cibulky nebo pórek
česneková sůl
Podravka nebo jiné koření
sušené hříbky (můžete použít i jiné, příp. žampiony nebo hlíva)
lžíce sádla
3 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno pokrájené cibule osmažíme dorůžova na sádle na pánvi, přidáme sušené hříbky (minimálně tři plné hrsti), drcený kmín a česnekovou sůl a prosmažíme, aby houby změkly, podlijeme trošku vodou a opět vydusíme na tuk.

  2. Z vaječných bílků vyšleháme sníh.

  3. Nakrájené rohlíky zalijeme přiměřeně mlékem, přidáme žloutky, pokrájenou zelenou nať z cibulky nebo porku, česnekovou sůl, dokořeníme, promícháme s mělněným drůbežím masem neochuceným (kupuji v prodejně Rabbit, ke které mám důvěru).

  4. Nakonec přidáme smaženici z hub a lehce vmícháme sníh z bílků.

  5. Naplníme sádlem vymazanou a strouhánkou vysypanou bábovkovou formu a pečeme cca 1/2 hodiny na 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!