Hovězí na divoko v římském hrnci

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1000 g zadního hovězího
2 cibule
1 palice česneku
sůl
1 kávová lžička koření na divočinu
2 polévkové lžíce sádla
rozmarýn
šalvěj
tymián
saturejka
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
10 kuliček celého pepře
2 menší rajčata
100 g špeku (měla jsem valašský)
1 dcl červeného vína
1/4 litru vývaru na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme osolené a okořeněné maso.

  2. Maso ze všech stran zprudka opečeme.

  3. Do římského hrnce dáme nakrájenou cibuli, zbytek česneku, rajské nakrájené na čtvrty, špek, přidáme opečené maso, výpek z pánve, podlijeme vínem a trochou vývaru, hrnec přiklopíme a vložíme do trouby.

  4. Troubu nastavíme na 250°C, pečeme 30 minut, poté troubu ztlumíme na 180°C, maso podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem, pečeme ještě 40 minut přiklopené a 20 minut dopékáme odkryté. Podáváme z bramborovým knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!