Hovězí na divoko v římském hrnci
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1000 g zadního hovězího
- 2 cibule
- 1 palice česneku
- sůl
- 1 kávová lžička koření na divočinu
- 2 polévkové lžíce sádla
- rozmarýn
- šalvěj
- tymián
- saturejka
- 3 kuličky jalovce
- 3 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 10 kuliček celého pepře
- 2 menší rajčata
- 100 g špeku (měla jsem valašský)
- 1 dcl červeného vína
- 1/4 litru vývaru na podlévání
Postup Hovězí na divoko v římském hrnci
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme osolené a okořeněné maso.
Maso ze všech stran zprudka opečeme.
Do římského hrnce dáme nakrájenou cibuli, zbytek česneku, rajské nakrájené na čtvrty, špek, přidáme opečené maso, výpek z pánve, podlijeme vínem a trochou vývaru, hrnec přiklopíme a vložíme do trouby.
Troubu nastavíme na 250°C, pečeme 30 minut, poté troubu ztlumíme na 180°C, maso podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem, pečeme ještě 40 minut přiklopené a 20 minut dopékáme odkryté. Podáváme z bramborovým knedlíkem a špenátem.