Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 PL tekutého medu
3 PL sojové omáčky
50 ml bílého suchého vína
2 stroužky česneku
2 KL estragonu sušeného nebo 1 PL čerstvého)
špetka soli
Na omáčku:
1 velký pórek
1 cibule
kousek másla
100 ml bílého suchého vína
2 KL hrubozrnné hořčice
2 KL dijonské hořčice
100 g krémového čerstvého sýru
50 ml smetany
špetka cukru
zbytek marinády

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou (můžeme je předem rozříznout na menší části).

  2. Maso poté vyjmeme z marinády, opečeme je z obou stran a přidáme k dopečení cca 3 lžíce marinády.

  3. Maso z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a na něm orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Osolíme, přidáme hořčice a podlijeme vínem. Necháme zčásti odpařit, přilijeme zbytek marinády, rozmícháme smetanový sýr a vše necháme asi 10 minut dusit. Zjemníme smetanou, dochutíme solí, popř. špetkou cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!