Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 PL tekutého medu
- 3 PL sojové omáčky
- 50 ml bílého suchého vína
- 2 stroužky česneku
- 2 KL estragonu sušeného nebo 1 PL čerstvého)
- špetka soli
- Na omáčku:
- 1 velký pórek
- 1 cibule
- kousek másla
- 100 ml bílého suchého vína
- 2 KL hrubozrnné hořčice
- 2 KL dijonské hořčice
- 100 g krémového čerstvého sýru
- 50 ml smetany
- špetka cukru
- zbytek marinády
Postup Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou (můžeme je předem rozříznout na menší části).
Maso poté vyjmeme z marinády, opečeme je z obou stran a přidáme k dopečení cca 3 lžíce marinády.
Maso z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a na něm orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Osolíme, přidáme hořčice a podlijeme vínem. Necháme zčásti odpařit, přilijeme zbytek marinády, rozmícháme smetanový sýr a vše necháme asi 10 minut dusit. Zjemníme smetanou, dochutíme solí, popř. špetkou cukru.