Znojemská vepřová játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g jater
80 g slaniny + kousek sádla
2 cibule
2 stroužky česneku
2 větší nakládané okurky (na kostičky)
1 lžíce hořčice
1 lžíce protlaku
1 lžíce papriky
1 lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
1 bobkový list
kmín
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky. Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list a játra. Restujeme krátce, jen co játra zbělají.

  2. Přisypeme papriku a po zamíchání hořčic, jednu okurku a protlak. Krátce zarestujeme a zasypeme moukou. Vše dobře promícháme a zalijeme vývarem tak asi zároveň s játry. Mícháme až směs zhoustne.

  3. Vaříme asi 12-15 minut, aby játra zůstala šťavnatá a neztvrdla. Občas promícháváme. Před koncem přidáme zbytek okurky, omáčku dosolíme a dochutíme pepřem a chilli. Podáváme s chlebem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!