Kalamáry a krevety na bílém víně
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 kg kalamárů
- 0,8 kg krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 dl bílého vína
- 4 plátky másla
- nakrájená petrželka
- tymián
- sůl
- pepř
Postup Kalamáry a krevety na bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Očistíme kalámary (vytáhneme za chapadla s hlavičkou ven, nožem vytlačíme vnitřnosti a nezapomeneme vytáhnout průhlednou kost), omyjeme je a nakrájíme na třetiny (od hlavičky odkrojíme i chapadla a přidáme rovněž do směsi).
Očistímě krevety (odkrojíme hlavičku a za nožičky sloupáváme průhledný krunýřek) a nakrájíme na třetiny stejně jako kalamáry. Přidáme ke kalamárům a krevetám najemno nakrájenou cibulku a cesnek a zpěníme na másle.
Po zpěnění směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Jako poslední přidáme petrželku. Podáváme hotovou směs se zeleninovým salátem a toasty nebo jinou vhodnou přílohou.