Pivní guláš z kližky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g kližky
3 velké cibule
vrchovatá lžíce sádla
3-4 stroužky utřeného česneku
80 g rajčatového protlaku
2 lžičky hořčice
2 lžíce mleté uzené papriky
2 menší syrové, na jemno nastrouhané brambory
400 ml světlého slabšího piva
chilli podle chuti
pepř
sůl
kmín
špetka majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli opečeme do zlaté barvy. Přidáme maso a opečeme ze všech stran.

  2. Vmícháme papriku, přidáme protlak, hořčici a koření. Vše opečeme a zalijeme pivem, a podle potřeby dolijeme vodou.

  3. Vsypeme brambory, přikryjeme a dusíme do měkka, asi 2 hodiny. Nakonec dochutíme česnekem, pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!