Pečené jogurtové brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- asi 8 syrových brambor
- cca 300 g bílého jogurtu
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- cca 100 g strouhaného sýra (dala jsem mozzarellu)
Postup Pečené jogurtové brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a nastrouháme na tenké plátky (jako okurky). Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, opepříme a důkladně osolíme - brambory se již solit nebudou.
V přiměřeně velkém pekáčku pokryjeme dno plátky brambor, natřeme ochucený jogurt, opět brambory, jogurt - do spotřebování surovin. Navrchu by měly být brambory.
Zakryté alobalem pečeme asi 50 minut v troubě při cca 170 st. Pak alobal odstraníme, zasypeme sýrem a asi 10 minut dopečeme při teplotě 200 stupňů.
Mohou být přílohou minutkového masa nebo jednoduchou večeří. Do jogurtu nebo do sýra můžete vmíchat i bylinky podle vlastního uvážení - tymián, rozmarýn, petrželku...