Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
- 150 g hlávkového zelí
- 100 g mrkve
- 200 g sterilovaného hrášku ve sladkoslaném nálevu
- 1 lžička škrobu
- 100 ml vývaru
- 100 ml nízkotučného mléka
- sůl, pepř
- špaldové těstoviny
Postup Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než připravíme zeleninu.
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Zelí a mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.
Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve sundáme a uchováme v teple.
Na pánev, ve které jsme opekli maso, vložíme nakrájenou mrkev, zelí a restujeme opět nasucho, až zelenina začne vonět a lehce se zbarví.
Podlijeme vývarem, mlékem a vaříme, až vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.
Na talíř navrstvíme uvařené těstoviny. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého naservírujeme zeleninou a navrch přidáme opečené maso.