Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
150 g hlávkového zelí
100 g mrkve
200 g sterilovaného hrášku ve sladkoslaném nálevu
1 lžička škrobu
100 ml vývaru
100 ml nízkotučného mléka
sůl, pepř
špaldové těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než připravíme zeleninu.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu.

  3. Zelí a mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.

  4. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve sundáme a uchováme v teple.

  5. Na pánev, ve které jsme opekli maso, vložíme nakrájenou mrkev, zelí a restujeme opět nasucho, až zelenina začne vonět a lehce se zbarví.

  6. Podlijeme vývarem, mlékem a vaříme, až vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.

  7. Na talíř navrstvíme uvařené těstoviny. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého naservírujeme zeleninou a navrch přidáme opečené maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!