Špaldové langoše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

450 g špaldové hladké mouky
200 g vlažné vody
2 PL zakysané smetany
15 g droždí
2 PL oleje
1, 5 CL soli
1 CL cukru
olej na smažení
K podávání: domácí kečup, domácí tatarka, nastrouhaný eidam a lahůdková cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zaděláme na kvásek. Trochu vlažné vody, lžíce mouky, droždí a cukr smícháme a necháme vzejít kvásek. Poté všechny suroviny smícháme v míse, přidáme kvásek a uhněteme těsto. To pak necháme 1,5 hodiny kynout v zakryté míse.

  2. Po vykynutí vytvarujeme cca 8 dílů a naolejovanýma rukama tvoříme langoše. Pánev s olejem rozpálíme a z každé strany opečeme langoše dozlatova. Na ubrousek dáme odsát tuk a zdobíme dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!