Špaldové langoše
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 450 g špaldové hladké mouky
- 200 g vlažné vody
- 2 PL zakysané smetany
- 15 g droždí
- 2 PL oleje
- 1, 5 CL soli
- 1 CL cukru
- olej na smažení
- K podávání: domácí kečup, domácí tatarka, nastrouhaný eidam a lahůdková cibulka
Postup Špaldové langoše
Postup přípravy receptu
-
Nejprve zaděláme na kvásek. Trochu vlažné vody, lžíce mouky, droždí a cukr smícháme a necháme vzejít kvásek. Poté všechny suroviny smícháme v míse, přidáme kvásek a uhněteme těsto. To pak necháme 1,5 hodiny kynout v zakryté míse.
Po vykynutí vytvarujeme cca 8 dílů a naolejovanýma rukama tvoříme langoše. Pánev s olejem rozpálíme a z každé strany opečeme langoše dozlatova. Na ubrousek dáme odsát tuk a zdobíme dle vlastní chuti.