Celerovo - sýrové placičky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 hrnek najemno nastrouhaného celeru
1 hrnek goudy (asi by šel i eidam)
1 vejce
1-2 lžíce mléka
sůl
pepř
špetka chilli
na obalení strouhanka
nasekaná petrželka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme celer se sýrem, přidáme vejce, mléko, sůl, pepř a kdo chce, dá i špetku chilli. Vše zamícháme a ze vzniklé hmoty utvoříme placičky, které obalujeme ve strouhance smíchané s nasekanou petrželkou. Ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  2. Placičky jsou zpočátku dost měkké, ale po osmažení a hlavně otočení na pánvi pěkně zpevní. Podáváme s bramborem a tatarkou nebo samotné jen se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!