Dýňové knedlíčky
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g dýně Hokkaidó
- 50-150 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 hrst petrželky
Postup Dýňové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s cibulí i česnekem rozmixujeme.
Přidáme vejce a postupně přisypáváme mouku. Mouku přidáváme opatrně, aby těsto nebylo lepivé ale zároveň z něj šly pohodlně tvarovat knedlíčky. Mouky ale nepřisypte víc, než je nutné, potom by byly noky tuhé.
Z těsta si lžící trháme kousky a tvarujeme. Vhazujeme do vroucí vody. Knedlíčky potřebují hodně vody, tak je lepší nevařit všechny najednou.
Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch (cca 8min). Vytáhneme děrovanou naběračkou a schováme pod pokličku, aby nevychladly, než uděláme zbytek.