Orientální dýňové jáhloto s fazolkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 180 g jáhel
- asi 1/3 střední dýně hokaido
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžíce žluté kari pasty
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička skořice
- sůl
- 200 ml kokosového mléka
- 150 g fazolových lusků
- olej
Postup Orientální dýňové jáhloto s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Dýni nakrájíme na kostky, promícháme se lžičkou oleje, vsypeme na plech a v troubě upečeme doměkka.
Jáhly v cedníku 2x spaříme vařící vodou a necháme odkapat.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozehřejeme lžíci oleje a cibuli s česnekem krátce zpěníme, přidáme kmín, skořici a kari pastu a vše necháme chvilku restovat. Pak přihodíme okapané jáhly, podlijeme hrnkem vody a necháme vařit, podle potřeby můžeme ještě přilít trochu vody.
Upečenou měkkou dýni rozmixujeme s kokosovým mlékem na hladkou pastu. Když jsou jáhly skoro měkké, přimícháme k nim rozmixovanou dýňovou směs a jáhly dovaříme doměkka. Podle potřeby dochutíme solí.
Fazolky nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Vařené scedíme a zamícháme do měkkých jáhel.