Orientální dýňové jáhloto s fazolkami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

180 g jáhel
asi 1/3 střední dýně hokaido
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžíce žluté kari pasty
1 lžička římského kmínu
1 lžička skořice
sůl
200 ml kokosového mléka
150 g fazolových lusků
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostky, promícháme se lžičkou oleje, vsypeme na plech a v troubě upečeme doměkka.

  2. Jáhly v cedníku 2x spaříme vařící vodou a necháme odkapat.

  3. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozehřejeme lžíci oleje a cibuli s česnekem krátce zpěníme, přidáme kmín, skořici a kari pastu a vše necháme chvilku restovat. Pak přihodíme okapané jáhly, podlijeme hrnkem vody a necháme vařit, podle potřeby můžeme ještě přilít trochu vody.

  4. Upečenou měkkou dýni rozmixujeme s kokosovým mlékem na hladkou pastu. Když jsou jáhly skoro měkké, přimícháme k nim rozmixovanou dýňovou směs a jáhly dovaříme doměkka. Podle potřeby dochutíme solí.

  5. Fazolky nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Vařené scedíme a zamícháme do měkkých jáhel.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!