Celerovo-chlebová polévka s kapáním

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g staršího chleba
200 g celeru
1 cibule
1 větší mrkev
2-3 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžičky uzené papriky
4 kuličky nového koření
1500 ml i více vývaru (měla jsem z kostí)
sůl
pepř
špetka chilli
Kapání:
1 vejce
1 lžíce vody
2 lžíce hladké mouky
sušený nebo čerstvý libeček
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, chleba celer a česnek nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme chleba a po chvíli opékání přisypeme celer. Vše společně pár minut opékáme a zasypeme paprikou. Zamícháme a zalijeme vývarem.

  2. Přidáme koření a vaříme do měkka, chleba se téměř rozvaří. Poté vytáhneme kuličky nového koření a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké polévky. Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a vaříme. Připravíme kapání smícháním všech surovin.

  3. Nachystáme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do vroucí polévky. Polévku pár minut povaříme a dochutíme. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!