Králičí játra po chalupářsku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g králičích jater
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hrsti nasekané petrželové natě
- 2 dl kuřecího vývaru
- olej
- sůl
- pepř
- celý kmín
- hladká mouka
Postup Králičí játra po chalupářsku
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Kousky jater osušíme, osolíme a opepříme.
Lehce je obalíme v hladké mouce a vložíme do silně rozpáleného oleje, a opékáme ze všech stran do zlaté barvy.
Jakmile jsou sousta jater opečena, tak přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Společně dále opékáme.
Jakmile cibule zesklovatí, podlijeme směs vývarem a lehce zaprášíme troškou hladké mouky. Dobře promícháme, přidáme špetku kmínu a necháme ještě 5 minut provařit.
Vmícháme nasekanou petrželovou nať. Poté podáváme s rýží.