Králičí játra po chalupářsku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g králičích jater
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1/2 hrsti nasekané petrželové natě
2 dl kuřecího vývaru
olej
sůl
pepř
celý kmín
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Kousky jater osušíme, osolíme a opepříme.

  2. Lehce je obalíme v hladké mouce a vložíme do silně rozpáleného oleje, a opékáme ze všech stran do zlaté barvy.

  3. Jakmile jsou sousta jater opečena, tak přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Společně dále opékáme.

  4. Jakmile cibule zesklovatí, podlijeme směs vývarem a lehce zaprášíme troškou hladké mouky. Dobře promícháme, přidáme špetku kmínu a necháme ještě 5 minut provařit.

  5. Vmícháme nasekanou petrželovou nať. Poté podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!