Rajčatový kuřecí guláš s fazolkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 velká cibule
- 1 plechovka sekaných rajčat - 400 gramů
- 250 g zelených fazolek
- 1 větší stroužek česneku
- snítka tymiánu
- sůl nebo natur kuřecí bujón
- 1 lžíce adžika koření nebo čubrica
- olej nebo máslo
Postup Rajčatový kuřecí guláš s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, které přidáme k cibuli, osolíme (případně použijeme bujón) a okořeníme a smažíme do zatažení. Pak přidáme jemně nasekaný česnek s tymiánem, vše necháme rozvonět. Nakonec přilijeme sekaná rajčata, promícháme a krátce podusíme, postačí 10 minut.
Do hrnce přisypeme očištěné, pokrájené fazolky (lze použít i mražené) a dodusíme do změknutí fazolek na skus. Z guláše vyndáme vyvařenou snítku tymiánu, dle chuti dosolíme, případně opepříme a můžeme podávat.
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami či pečivem.