Rajčatový bulgur s tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g bulguru
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička tymiánu
- 1 velký rajčatový protlak
- hrst cherry rajčátek
- plátek másla
- tofu
- zakysanka (bílý jogurt)
- vývar (zeleninový, kuřecí)
- většinou přidávám i hrst sušených rajčat
- (chilli)
Postup Rajčatový bulgur s tofu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve jsem dozlatova orestovala na kapce olivového oleje cibulku na kostičky a česnek. Přidala jsem sladkou mletou i uzenou papriku, chilli a pár vteřinek zarestovala.
Poté přišel na řadu bulgur, který jsem zalila vývarem a cca 15-20 min vařila do změknutí (nezapomeň v této fázi osolit). Těsně před koncem jsem přidala rajčatový protlak a ještě tak minutku restovala.
Po zarestování je na čase bulgur stáhnout z plotýnky a na řadu přichází zjemnění vychlazeným máslem. Nakonec ještě přidám čerstvá a sušená nakrájená rajčátka, tymián a čerstvě mletý pepř.
Tofu jsem jen nakrájela na trojúhelníčky, dobře osušila a popřášila moukou. Pak stačilo cca dvě minutky z každé strany orestovat. Servíruj se zakysankou.